tiistai 28. lokakuuta 2014

Blogilenkkiä ja muuta höpinää

Viikonloppuna olin parhaiden ystävieni, entisten joukkuekavereideni kanssa syysretkellä. Me olemme jo viisi vuotta putkeen tehneet aina syksyisin syysretkeen luontopoluille. Ohjelmassa on aina pieni vaellus, laavugrillailut, iloista höpöttelyä ja yleensä myös eksyminen merkityltä reitiltä. Vaelluksen jälkeen vietämme retken mukavuusjatkot jonkun luona syöden, saunoen ja jutellen vielä lisää. Tällä kertaa kävelimme reilut viisitoista kilometriä. Eksyimme jälleen, joten välillä rämmittiin metsässä ja välillä käveltiin taas poluilla. Löysimme kuitenkin laavulle, jossa grillattiin makkaraa, tikkupullaa ja vaahtokarkkeja sekä juotiin lämmintä mehua. Ulkona eväät maistuvat aina niin hyvältä. Illalla sanottiin ja syötiin tortilloja. Ihan paras tapa viettää aikaa ystävien kanssa. Voittaa mennen tullen baari-illat sun muut. Onneksi mulla on samanhenkisiä kavereita.
Maanantaina olin salilla ja tein ylävartalotreenin. Virtaa jäi vielä treenin jälkeen, joten päätin juosta juoksumatolla. Päätin juosta puolituntia ja viisi kilometriä. Säädin asetukset oikein ja katsoin miehen puolikkaat-ohjelmaa telkusta samalla. Ajattelin, että juoksu menee nopeasti, kun voi samalla katsoa ohjelmaa. Olin väärässä. Mun mielestä juoksumatolla juokseminen on tappavan tylsää.  Luulen, että se johtuu siitä, että ei pääse eteenpäin. Ja niin se oli tälläkin kertaa. Pieni muistutus taas siitä, ettei mattojuoksu ole mua varten. Olipahan pitkät 5km!

Tänään tiistaina oli ehkä tämän viikon odotetuin päivä. Mulla oli sovittu juoksutreffit Kristan kanssa. Krista kirjoittaa RunAway mama- nimistä blogia, jossa on tarinoita hänen juoksuistaan ja hänen pienestä pojastaan. ( http://newmaam.blogspot.fi). Emme olleet ennen tavanneet, vaan tunsimme toisemme vain blogien kautta. Treffasimme Paavo Nurmen stadionilla täällä Turussa ja juoksimme sen ympäri kiertävää karikon lenkkiä reilut viisi kilsaa. Krista oli juossut viikonloppuna huippuajan puolikkaalla, joten ideana oli palauttava lenkki. Itselläni kyllä hikikarpalot oli otsalla lenkin jälkeen :) juttu luisti ja sovimme myös jatkossa juoksevamme silloin tällöin yhdessä. Heitettiinpä ilmoille idea cooperista ja porrasjuoksuistakin. Mulla ei liiemmin ole juoksevia ystäviä, joten on kiva silloin tällöin saada juoksuseuraa. Kiitos vaan Kristalle tästä päivästä. Unohtui ihan ottaa kuvia tänne blogiin yhteislenkistämme. Ehkä ensi kerralla!

Lähdin alunperin kirjoittamaan tätä blogia, koska halusin kontakteja muihin juoksijoihin. Mulle juoksu on pääosin yksin puurtamista. Täällä blogissa pääsee jakamaan treenifiiliksiä ja muita juoksuasioita, joita mies ei välttämättä aina jaksa kuunnella ;) Entisenä juokkueurheilijana se on mulle tärkeä osa harrastusta. Ihanaa, miten nopeasti on saanut uusia juoksu"tuttuja" muista bloggareista. Te kaikki teette tästä harrastuksesta mielenkiintoisempaa.

P.S. Viikon päästä alkaa maratonkoulu, jaiks!

9 kommenttia:

 1. Joo, tuntuu että juoksumatolla se aika vaan matelee. Kiva että pääsitte yhteislenkille! Mäkin ilmosin tänään Vauhtisammakon kevään juoksukouluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Tsemppiä Vauhtisammakkouraan. Siellä treeneissä on kyllä kivaa.

   Poista
 2. Oli kiva tavata ja tutustua!:) oli mullakin hiki vaikka palauttava olikin ;)

  VastaaPoista
 3. Oi mahtavaa! Yhteisöllisyys on kyllä ihan huippua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi tyystin unohtua vasta sun kommenttiin, anteeksi. Mutta siis olen samaa mieltä. Tänään oltiin jo toista kertaa yhdessä juoksemassa.

   Poista
 4. Juoksu on NIIN monipuolista! Se voi olla yksinpuurtamista, terapiaa yksin ja yhdessä, omaa aikaa, parisuhdeaika, mutta ennen kaikkea se on parasta! Täältä löytyy siis uusi juoksuun hurahtanut uusi bloggari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Minäkin miellän itseni vielä uudeksi bloggariksi, vaikka tästä kirjoittamisesta onkin jo tullut rutiini. Mikä on blogisi osoite? Mielelläni luen uusia juoksublogeja.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista