keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 - summa summarum

Vuosi lähenee loppuaan. On aika paketoida vuosi 2014. Ohessa siis mun oma analyysi tämän vuoden urheiluista ja katsaus myös muihin vuoden kohokohtiin.

Tammikuu
En juuri muista mitään koko tammikuusta. Juoksin Vauhtisammakon treeneissä ja treenit olivat raskaita. Penikat kipuilivat ja kävin hieronnassa. Aloitin myös vesijuoksun silloin tällöin.

Helmikuu
Kävin työkaverin kanssa hiihtolomalla Tallinnassa. Penikat alkoivat parantua. Luistelin aluemestaruuden joukkueeni kanssa. Aluemestaruuskulta oli minulle 13. sarjassaan.



Maaliskuu
Ilmoittauduin Helsinki city maratonille. Aloitin vuoden tauon jälkeen taas valmentamisen ja lopetin oman luistelu-uran kansallisen sarjan mestaruuteen.

Huhtikuu
Aurajoen yöjuoksussa juoksin viiden kilometrin kisan. Sijoituin kuudenneksi lopputuloksella 24,56. Minuutin parannus vuoden takaiseen. 

Toukokuu
Juoksin elämäni ensimmäisen HCR:n ja sieltä on myös voimassa oleva puolikkaan ennätykseni 2h 5min. Vietimme -1v. Hääpäivää varaamalla kirkon :) Kirjoittelin todistuksia ja valmistauduin kesälomaan. Kävin paljon salilla ja jonkun verran juoksemassa.



Kesäkuu
Loma alkoi :) Juhlimme ystäviemme häitä ja lähdimme reissuun Seattleen toisten ystäviemme luo. Vaelsimme vuorilla ja kävimme valassafarille. Muuten kaikki urheilu tauolla, hups.



Heinäkuu
Road trip Kaliforniassa, Nevadassa ja Arizonassa. Tämän vuoden ehdottomasti parhaimmat viisi viikkoa oli kesä-heinäkuussa. Ihanimpia muistoja heinäkuulta ovat mm. Grand Canyon, Disneyland Los Angeles ja Yosemite.



Elokuu
Synttärit tietty! Ja HCM eli eka kokonainen maratonini. Kuten jo aiemmin olen todennut, niin kesällä tuli kuuden viikon juoksutauko. Ei mitenkään fiksusti suunniteltu asia. Ehdin reissun jälkeen juosta kolme täyttä viikkoa ennen maratonia. Vauhti maralla ei ollut kehuttava, mutta matkasta olen tottakai ylpeä. Ensimmäinen maraton tuntuu aina hyvältä, vaikka se olisi läpi rämmitty niinkuin omani.

Tässä tunnelmia heinä-elokuun helteisiltä lenkkeiltä. Ei kulkenut :D



Syyskuu
Jo perinteeksi muodostunut Tukholman puolikas. Tällä kertaa sain mukaani vanhan joukkuetoverini. En ollut kummoisesti kunnossa ja lähdinkin lähinnä fiilistelemään. Tuloksena 2h ja 6min. Kiva reissu ja hieno tapahtuma. Ensi vuonna taas. Aloitin myös tämän blogin kirjoittamisen.



Lokakuu
Löysin lenkkikaverikseni RunAwayMama-blogin Kristan ja yhteislenkit alkoivat.

Marraskuu
Maratonkoulu alko ja harjoittelu muuttui. Innostuin juoksusta entistä enemmän. Valmennus-urallani saavutin tähän asti parhaimman tuloksen, kun valmennettavani luistelivat ensimmäisen SM-tason mitalin itselleen.

Joulukuu
Oli kiireistä aikaa, mutta kävin kuitenkin juoksemassa ja maratonkoulussa. Odottelin joululomaa ja kaikki joulujutut jäivät viime tippaan :)



Pian luvassa myös samankaltainen postaus ensi vuodesta ja sen tavoitteista. Mitä teillä jäi käteen vuodesta 2014? Mikä oli sinun vuoden kohokohtasi?

16 kommenttia:

  1. Kiva lukea kooste sun vuodesta. Oon suunnitellut kanssa tekeväni vastaavan omaan blogiin, kunhan ehdin :). Mutta urheilussa ehdoton kohokohta eka maraton :)

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen vuosi sulla 😊 Kivasti pysty muisteleen omaa HCR ja HCM juoksua, kun juoksukuviasi katseli :) Kohokohta... Hmm.. Aika paljon on tapahtunut, taidan kopioida tämän sun idean ja tehdä samanlaisen postauksen, niin tulee vähän muisteltua mitä oikein on tapahtunut :D Nyt tulee mieleen vain New York, kait se oli tänä vuonna... :) Mukavaa loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja urheilupuolelta ehdottomasti eka maraton 👍

      Poista
    2. New York <3 se on kyllä mun kaikkien aikojen lempparikaupunki. Kopio toki postaus-idea. Mä ajattelin tehdä vastaavan myös ensi vuodesta. Onnea vielä meille, maratonin selättäjille

      Poista
    3. Todellakin onnittelut meille! :) Suurin haaste itselle oli se, että löysi pokkaa osallistua koko tapahtumaan Nyt se on sitten tehty. Kerran maratoonari, aina maratoonari :) Laitoin muuten New York maratonin arvontaan tiedot. Reissua pukkaa, jos voitto tulee :)

      Poista
    4. Ah, New Yorkin maraton. Yksi mun unelmistani...

      Poista
  3. Ensimmäinen puolikas ja toinen puolikas ja ajan parannus :) innostus juoksua kohtaan on muuttunut vahvemmaksi ja laji tuntuu entistä omemmalta :) ja on ollut kiva tutustua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Sulla on kyllä mahtavat puolikkaan ajat.

      Poista
  4. KIva postaus! :) Mulla kanssa tälläinen tulossa, niin siellä lisää vuoden kohokohdista! :)

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen postaus! Samanmoista itsekin olen miettinyt:) Mutta sulla on ollut hieno juoksuvuosi ja lisää tulossa:) Jään innolla odottamaan myös noita tavoitteita ensi vuodelle.. Ja vuoden kohokohta, hmm. Pitää ehkä pureskella asiaa paremmin blogissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun katsoo, niin olisin voinut juosta enemmänkin. Ensi vuonna sitten. Suunnitelma postaus on jo luomisvaiheessa :) minä jään odottamaan sun vuoden kohokohtia.

      Poista
  6. Kiva kooste, varsinkin kun et oo blogannut koko vuotta! :) Tässä pääsi jotenkin sisälle sun koko vuoteen ja taustoihin! Kivasti oot liikkunut ja ollut tapahtumissa!

    Mä teen varmaan taas sellaisen top 5 -jutut postauksen ja yleisen yhteenvedot, kuten oon aiempina vuosinakin tehnyt! Mutta ne tulossa varmaan tossa joulun jälkeen! Kiva vuosi ollut, ja paljon ihania juttuja. Huomaan, että parhaimmat kokemukset on melkeimpä jotain yksittäisiä treenikertoja, eikä niinkään välttämättä niitä tapahtumia, vaikka toki eka triathlon-kisa sekä Vaarojen maraton on ollut upeita juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima! Niinhän se yleensä on, että sellainen tosi onnistunut juoksulenkki sunnuntaina kauniilla kelillä on kyllä parhautta. Pitää jatkossa kirjata harjoituksia ylös tarkemmin, jotta muistaa ne onnistuneet treenit.

      Poista
  7. Nää vuoden kootut on aina hauskoja - itelläkin sellainen löytyy jo luonnoksista, täytyy vaan saafa postaus valmiiksi :D
    Sulla on ollut kyllä kivankuuloinen vuosi, etenkin toi jenkkireissu kuullostaa mahtavalta. Voi olla, että kyselen sulta jossain vaiheessa vähän vinkkejä sinne..... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkkireissu oli aivan mahtava. Reissupäiväkirja löytyy osoitteesta matkallausassa.blogspot.fi, mutta kerron kyllä vielä tarkemminkin mielelläni.

      Poista