sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Mennyt ja alkava viikko

Huomenna alkaa viimeinen työviikko ennen ansaittua joululomaa. Arvioinnit ovat vihdoin valmiina ja joulujuhlan ohjelmanumeron harjoitukset kovassa käynnissä. Työpäivät ovat venyneet vähän pitkiksi joulukuussa, mutta tulevalla viikolla on luvassa hiukan lyhyempiä työpäiviä, jee!

Jouluvalmistelut mulla on varsin huonossa jamassa. Pipareita olen leiponut, mutta muut jouluruuat odottavat aikaansa. Joulusiivousta aloitettiin tänään, mutta kaikki lahjaostokset päätettiin jättää loman alkuun. Jouluruuhka kaupoissa ei kyllä yhtään kiinnosta, yökyök, mutta pakkohan ne on hoitaa. Itse olen toivonut pukilta coretex lenkkareita :) katsotaan, olenko ollut tarpeeksi kiltti.Tällä viikolla ehdin juoksemaan vain kolmena päivänä, vaikka ohjelmassa olisi ollut viisi juoksukertaa. Viikonloppu meni luistelukisoissa (tällä kertaa tuloksena hieno neljäs sija). Alkavalla viikolla ehdin taas juosta enemmän. Suunnitteilla olisi neljä kertaa juoksua ja yksi vesijuoksu. Lisäksi alkava viikko pitää sisällään koulun joulujuhlat torstaina, lounastreffit miehen kanssa perjantaina ja välitodistusten jaon, loman aloituksen ja pikkujoulut lauantaina. Ja tietysti myös tiistaina maratonkoulun.

Joulunaika hiukan mietityttää. Joulunpyhinä tulee syötyä enemmän kuin tarpeeksi ja muutenkin vietettyä aikaa sohvalla. Jos haluan uutena vuotena juosta kisoissa, olisi hyvä käydä myös pyhinä vähän juoksemassa. Ajattelin, että jos joulupäivänä ja Tapanina kävisin aamulenkillä. Yleensähän en ole aamulenkkien ystävä, mutta jouluna se voisi onnistua. Oletteko te muut suunnitelleet pyhien liikuntoja? Entä joko teidän jouluvalmistelut ovat valmiina?

12 kommenttia:

 1. Mullakin alkaa loma ensi viikon jälkeen, jee! Pyhien liikuntoja en ole suunnitellut, liikun sitten sen mukaa mikä tuntuu hyvältä. Todennäköisesti tulee lenkkeiltyä, kun siihenkin on sitten mahdollisuus ihan valoisan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ei enää montaa päivää lomaan :)

   Poista
 2. Jee, pian loma! Mulla ehkä alko jo tai sitten saattaa olla, että menen vielä töihin jos tarvitaan. Lahjahommia koitankin saada huomenna eteenpäin, kun pääsen päivällä. Muuten onkin taas kaikki illat ens viikolla varattuna. Juosta koitan myös päivisin jo ja lauantaina oliskin Hannan blogilenkki :).
  Mä ajattelin ottaa juoksukamat mukaan kun lähdetään miehen vanhemmille ja juosta varmaan ainakin aattona aamulla ja varmaan myös maanantaina tai tiistaina. Joulupäivänä ja tapanina tuskin ehdin, kun silloin mulla taas on se kiireisin aika ruokien kanssa, kun meille tulee mun perhettä syömään tapanina, niin täytyy sitten valmistella oma osuus silloin, kun ei niitä oikein voi valmiiksikaan tehdä. Sit viikonloppuna ehtii taas hyvin.tsemppiä vikaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan onneksi jouluna muiden ruokapöytien ääressä, joten ei tarvii itse sählätä keittiössä. Voin siis vain syödä ja röhnöttää ja juosta. Kivaa, mahdollisesti jo alkanutta, lomaa!

   Poista
 3. Mä olen ihan unohtanut koko joulun! Oon töissä ja todennäköisesti urheilen melko normaalisti, mutta syön kyllä jouluherkkujakin...mikäli niitä jostain saan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Toivottavasti löydät joulumielen ja -herkut vielä ennen joulua.

   Poista
 4. Mullakin on viikon loma ens viikolla, jee! :) Mä aion pitää kevyemmän treeniviikon, mutta varmaan siihen kuuluu silti liikuntaa. Mun mielestä lomalla on ihana liikkua, kun ei oo tarkkoja aikatauluja! Viime vuonna kaipasin liikuntaa jo joulupäivänä, ja varmaan nytkin kaipaan.. äärettömälle herkuttelulle ja löhöilylle kivaa vastapainoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin varmasti jouluviikosta tulee aika kevyt treeniviikkoa, mutta pakkohan sitä on hiukan liikkua. Nimenomaan vastapainoa löhöilylle ja herkuttelulle.

   Poista
 5. Odotan kyllä joulua, enkä ihan vähiten sen takia, että on kunnolla aikaa lenkkeillä! Mulla on tarkoitus saada loppuvuodelle rutistettua vähän enemmän kilometrejä, kun oletan, että saan myös nukuttua vähän enemmän. Valivaliseliseli... :D Eli siis ihanaa, kun tulee joulu, ja voi juosta ilman aikatauluja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ei aikataulua, voi juosta valoisaan aikaankin, jee!

   Poista
 6. Eipä ole vielä jouluvalmistelut valmiina. :) Lahjat hankkimatta ja kortitkin lähettämättä. Unohdin,että se päivä meni jo, milloin ois vähän edullisemmin saanut. :) Mutta vielähän tässä ehtii:)

  Jouluna tulee varmastikin myös käytyä lenkillä päivittäin, ja juurikin aamulla kun muut kenties nukkuu:) Mutta en ota stressiä. Aattelin muutenkin koko joulunseudun mennä tosi rennosti, enkä mieti sen suuremmin syömisiä. Kyllä sitä kerkeää sitten taas ensi vuonna:) Tosin tietysti makumieltymykset on vähän vuosien myötä muuttuneet, joten varmastikin viihdyn enemmän esim hedelmäkorin kuin suklaakonvehtien äärellä, onneksi:)

  Mukavaa joulunodotusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on muitakin Matti Myöhäisiä. Syömisiä minäkään en meinaa miettiä. Varmasti syön suklaatakin. Ja kaikkea muuta ja todennäköisesti liian paljon :)

   Poista