perjantai 1. toukokuuta 2015

Ai, ai ja voi, voi

Hyvää vapun jälkeistä elämää. Meillä ei tänä vuonna erikoisemmin vietetty vappua, sillä hääjärjestelyt painavat päälle. Pitkät vapaat sen sijaan olivat tervetulleet, ja kaikki järjestelyt ovat taas vierähtäneet eteenpäin. Juoksemaan en tosin ole päässyt sitten viime tiistain :(


Huomasin jo viime viikolla pientä kipua vasemmassa polvessa. Kipu oli pois lauantaina, mutta yltyi todella kovaksi sunnuntaina ja tiistaina. Maratonkoulussa meillä oli pitkis (17km) ja kipu alkoi 12 kilometrin kohdalla. Sanomattakin on selvää, että kun päästiin takaisin varikolle, niin kipu oli yltynyt. Kipu on ulkosyrjässä ja olen jo itse diagnosoinut sen johtuvan kireistä lihaksista. Hoidoksi olen venytellyt, levitellyt voltarenia ja pitänyt juoksutaukoa. Ajattelin tiistaina kokeilla, että miltä tuntuu.

Ikävintä tässä kivussa on se, että en ole päässyt purkamaan paineita juoksuun. Välillä on täällä kotona ollut aika kiukkuinen polvikipuilija. Päätin myös jättää väliin seuraavan puolikkaani, joka mun oli tarkoitus juosta 9.5. Turku City Runissa. Harmi homma, mutta haluan osallistua HHM:lle, Paavolle ja HCM:lle. Nyt otan pari viikkoa varovaisesti ja huollan lihaksia häähössötyksen lomassa, niin eiköhän se siitä taas. Kaikki hyvät hoitovinkit juoksijan polveen otetaan vastaan :) 

Tulipa myös heitettyä virallinen ilmoittautuminen toiselle maralleni. Olympiastadion, näemme elokuussa!

12 kommenttia:

 1. Pilatesrulla/foamroller yms mitä näitä nyt on. Takapuolen ja takareisien vahvistaminen ja aktivointi juoksussa. Juoksutekniikan tarkastelu, päkiälle enemmän ellei jo muutenkin sinne mene.

  VastaaPoista
 2. Varmasti ihan fiksu ratkaisu. Varmaan olis kisapuolikas polvelle nyt liikaa vaikka ehtisi rauhoittuakin vähän. Aina kyllä harmi kun kisa jää väliin! Tsemppiä! Toivottavasti saat pian polven kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Harmittaa, mutta ei voi mitään. Nyt tuntuu jo paremmalta, kyllä täältä noustaan. Tsemppiä Tanja HCR:iin.

   Poista
 3. Höh, toivotaan että kipu katoaa!! :/ Tosi fiksuja päätöksiä oot tehnyt! Nyt taas maltilla juoksun pariin, ja keskittymistä lihashuoltoon kans! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 4. Auts! Pikaista paranemista polvelle! Olen itsekin muutamia vuosia sitten kärsinyt juoksijanpolvesta. Mulle se tulla tupsahti, kun ostin uudet lenkkarit, jotka eivät jaloilleni ihan sopineet. Sen vuoksi olenkin nykyään hyvin varovainen lenkkarimallia muuttamaan. Rullailua ja lepoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut jo kipua helpottamaan, mutta nyt täytyy kiinnittää lihashuoltoa paljon huomiota. Ja lepoon tietysti myös.

   Poista
 5. Toivottavasti kipu helpottaa ja pääset pian purkamaan hermojasi juoksuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken kävin neljä kilsaa juoksemassa. Ei juurikaan kipua ja oli niin kivaa taas. Hermo lepäsi :)

   Poista
 6. Tsempit toipumiseen ja peukutus mara-ilmoittautumiselle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Mara-ilmoittautuminen on kyllä aina peukun arvoinen suoritus :)

   Poista