torstai 20. marraskuuta 2014

Kompressiovaatteet

Tulipa pitkä kirjoittelu tauko. Viikko on vierähtänyt ohi vauhdilla. Olen ollut hiukan kipeä, enkä ole jaksanut tehdä juuri mitään. Netissä olen lähinnä tuijotellut jouluideoita kotiin ja töihin. Pian saa jo laittaa ekat koristeet, jee!

Nyt kuitenkin asiaa. Tässä postauksessa on mun mietteitä kompressiovaatteista. Hommasin itselleni ekat komperessiosäärystimet hierojan ohjeesta viime talvena. Mulla oli ollut paljon ongelmia penikoiden kanssa. Sittemmin kompressiovaatekokoelmani on laajentunut jopa kompressiotrikoihin.

Kompressiovaatteet ovat puikkoja. Ne tukevat kudoksia ja näin ollen vähentävät lihaskipua aiheuttavien vaurioiden määrää. Ne myös tehostavat verenkiertoa raajoissa ja estävät nesteitä pakkautumasta kehoon. Kompressiovaatteiden on todettu auttavan ja nopeuttavan palautumista, mutta suurin vaikutus niillä kuitenkin on pääkoppaan.  (Lähteenä käytetty uusinta FIT- lehteä)

Komperessiosäärystimiin päädyin lähinnä siksi, että kompressiosukat eivät sopineet minulle. Mulla on oikeasti tosi pieni jalka. Suurimmat osat kengistäni ovat 35 kokoa. (Juoksukengissä olen ottanut yhden koon isomman varjellakseni varpaankynsiäni.) Toisaalta taas mulla on jättisuuret pohkeet! Varsinaiset hokipohkeet, kuten itse kutsun. Niinpä olin pattitilanteessa urheilukaupassa, kun mittailimme myyjän kanssa jalkojani. Mun jalka olisi tarvinnut xs:n sukan ja pohje taas L:n sukan. Päädyin siis L:n säärystimiin. Ja niin alkoi minun ja zeropointin yhteinen taival.



Säärystimet olivatkin tosi hyvä ostos. Penikkavaivat hävisivät säännöllisen kompressiosäärystimien käytön ja kylmä-kuuma - hoidon avulla. Nykyään kokoelmissani on niitä jo kahdet, pinkit ja siniset.

Tänä syksynä ostin myös kompressiotrikoot. Olin jo pidempään harkinnut 2XU:n trikoita, mutta yli satasen kohoava hintalappu kauhistutti. Tarjoushaukkana löysin XXL:n nettikaupasta kyseiset trikoot 59 euron tarjouksessa, joten ostopäätöstä ei edes tarvinnut harkita.



Nykyään käytän kompressio säärystimiä joka kerta, kun juoksen. Trikoita käytän aina kun ne ovat puhtaana :) Säärystimistä olen löytänyt oikeaa apua penikoihini. Trikoista en ole vielä aivan varma. Hyvät trikoot ne ovat, mutta en ole vielä huomannut niissä mitään erikoista taikaa. Puolikkaalla ne kyllä olivat tosi hyvät. Uskon, että niistä saan apua nimenomaan pitkiksiin.

Kompressiovaatteiden ostettaessa on tärkeää, että ne ovat sopivat kokoiset. Ne eivät saa puristaa liikaa. Kannattaa siis kysyä apua myyjältä, kun ostaa ekan kerran kompressiovaatteita. Joko teillä on kompressiovaatteita urheiluvaatekokoelmissanne?




18 kommenttia:

  1. Heippa! Juu, kompressiosäärystimet on kuulunut mun juoksuvarusteisiin useamman vuoden, ja tykkään pitää niitä kyllä, etenkin pitkiksillä! Kompressiotrikoot löytyy myös! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, etten ole ainoa materialisti. Kivaa viikonloppua sinullekin Karoliina.

      Poista
  2. Mä just eilen katselin kompressiosäärystimiä ja ois toivelistalla :) dear santa.....

    VastaaPoista
  3. Mä oon kans jonkun vuoden käyttänyt nyt noita säärystimiä, mulla on parit! En viitsit jalkoja totuttaa niihin joka lenkilla, mutta vauhtileikittelyissä ja pitkiksillä oon pitänyt, ja tykkään kyllä! Etenki säärystimet on hyvät, koska mullakin on L-koon pohje ja lisäksi riikon aina varpaan kohdalta sukat jossain kohtaa... haha :D Kompressiotrikooita en omista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, toiset L:n pohkeet! Sukissa on tosiaan myös se huono puoli, että kuluvat nopeammin.

      Poista
  4. Mulla on säärystimet, Pro Touchin. En joka lenkillä oo käyttänyt enkä sillai huomannu suurta eroa mutta ei mulla oo ollu ongelmiakaan niin ehkä siksi ei huomaa suurta eroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että siksi mäkään en ole vielä huomannut trikoiden hyötyä, kun ei ole ongelmiakaan. Parempi tietty niin! Kivaa alkavaa viikkoa Tanja

      Poista
  5. Kompressiovaatteita ei vielä ole, mutta noita säärystimiä voisi harkita. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Noita säärystimiä haaveilen minäkin, mutta täällä ilmoittautuu myös yksi paksupohkeinen. Noinkohan edes L-koko minulle menisi... Minulla on yhdet 3/4-lahkeella varustetut kompressiotrikoot. En tiedä onko niistä apua tai ei, mutta tuntuvat mukavan napakoilta jalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on onneksi isojakin kokoja. Mulle L on iso, kun olen muuten xs-s kokoa ja niin lyhyt. Kannattaa mennä urheilukauppaan ja vetää myyjää hihasta. Mun pohje ainakin mitattiin liikkeessä ja sopiva koko löydettiin koko taulukosta.

      Poista
  7. Mulla ei oo...vielä! Noi pinkit säärystimet on nimittäin niiiiin makeet :) ja mulla on nyt syksyllä ollut penikkavaivoja, joten senkin takia ne olis ihan jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen niitä penikkavaivoihin. Pinkit on munkin lempparit, vaikka tykkään turkooseistakin. Joskus villinä päivinä laitan toiseen turkoosin ja toiseen pinkin. Hauskan näköistä sekin :)

      Poista
  8. En ole vielä kokeillut, kun olen ajatellut, ettei mun hokipohkeisiin löytyisi kuitenkaan sopivaa :D Mulla on pieni kammo pohkeideni takia, esim. kävin Stadiumissa kokeilemassa heidän trikoitaan ja eka koko, joka mahtui pohkeiden puolesta, oli 44, ja siinä vaiheessa tietty vyötärö lepatti iloisesti. Ei paljoa silloin naurattanut :)

    Sun tekstistä ja muutamista kommenteista sain uutta intoa - ehkä toivoa on! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kaisa! Niin tuttu tunne. Vihaan farkkujen ostoa juuri tuosta syystä. Kannattaa vaan laittaa leuka rintaan ja nöyrtyä ostoksille. Posket punottaa sen hetken ja jälkikäteen asioille voi jo nauraa. Varmasti löytyy sinullekin sopivat säärystimet. Rohkeasti vaan kaupoille.. Kivaa viikkoa Kaisa!

      Poista
  9. Mulla noin vuosi sitten nyrjähti nilkka, jonka jälkeen jouduin pitämään kolmisen viikkoa juoksutaukoa. Tauon jälkeen nilkkaan kertyi turvotusta, joten päätin testata kompressiosukkia. Itselle oli nimenomaan tarkoitus saada kompressio aikaan jo nilkan alueelta, ja siksi päädyin sukkiin. Olen huomannut, että kompressio auttaa merkittävästi. Nyt en osaa juosta edes ilman. :)

    Ajattelin kyllä, että ostaisin myös kompressiosäärystimet, koska sukat täytyy pestä joka käyttökerran jälkeen (luonnollisesti). Sukista löysin myös oikean koon, kun on iso 39-40:n koon jalka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin kompressiosäärystimistä on ollut apua nimenomaan kipeisiin kohtiin eli penikoihini. Kyllä nykyään on hienoa, kun vaatteistakin saa apua vammoihin. Hienoa, että kompressiosukista on ollut apua. Säärystimet ovat kyllä olleet kätevät. Suosittelen niitä.

      Poista