perjantai 7. marraskuuta 2014

Elämäni aakkoset

Opetan viitenä päivänä viikossa lapsia lukemaan. Aakkoset ovat läsnä työssäni. Ne ovat luokkahuoneen seinässä, aapisessa, Ossi-vihkossa, käsialakirjassa, palapelissä, taulussa, magneettikirjainlaatikossa. Aakkoskarkit ovat lemppareitani. Aakkoslauluja laulan välillä kotonakin, kyllästymiseen asti. Meillä leivotaan aakkospipareitakin. Herttileijaa!

Perjantain kunniaksi minun elämäni aakkoset ja samalla pieni pintaraapaisu elämääni:

A: Aurinko. Rakastan valoa!

B: Bali. Häämatkakohde. Toivottavasti. Blogi. Uusin harrastukseni.

C: Collie. Rakastamani koirarotu. Erityisesti pitkäkarvainen. Lempeä, lauhkea ja uskollinen rotu.

(Pikku-Remy <3 )

D: Diamond Edges. Valmentamani muodostelmaluistelujoukkueen nimi. Ihanat, ahkerat timantit. Disneyn piirretyt. Erityisesti leijonakuningas.

E: Ekaluokka. Jälleen kerran! Koskakohan tämä ope pääsee luokalta? ;) lukemaan oppimisen seuraaminen on kyllä hienoa.

F: Festa Aboensia. Vanha, rakas muodostelmaluistelujoukkueeni. Festa Aboensia on latinaa ja tarkoittaa Turun juhlaa. Fantasiakirjallisuus. Kyllä, olen lukenut Harry Potterit yhdeksän kertaa ja omistan myös Twilightit ja nälkäpelit.

G: ekana tulee mieleen tuosta kirjaimesta Gradu, joka makaa kirjahyllyssä jo neljättä vuotta. Valitsen kuiten Grand Canyonin. Maailman hienoin paikka!



H: Hymy. Piristää päivää kuin päivää. Häät. Tänään 190 päivää jäljellä.

I: Itse tehty. Usein parasta. Oli se sitten villasukat, sämpylät, kortti, lohikeitto, paahtopaisti, seinän maalaus tai ihan mitä tahansa. Äidin tekemä saattaa toki olla parempaa. Arvostan aina itse tehtyjä asioita.

J: Juoksu, Tottakai! Uusin rakkauteni ja tämän blogin pääaihe. Hyvänä kakkosena Jäätelö. Rakastan jätskiä. Erityisesti italialaista ja erityisesti kesällä. Talvisin maistuu turhankin usein esim. Benin & Jerryn herkkupurkit.

K: Kevät. Vuodenaikojen suosikkini. Kilpailut. Pidän kilpailemisesta.

L: Liikunta. Ilman sitä en voisi elää.

M: mökki. Viihdyn sekä omien vanhempieni että appivanhempien mökillä. Mökkeilen alkukeväästä pitkälle syksyyn. Marathon. Hieno saavutus. Itse lähden tuolle matkalle seuraavaksi parantamaan aikaa.

N: New York. Olen käynyt siellä kerran. Haluan uudestaa. New Yorkin marathon on yksi juoksuhaaveistani.



O: opettaja. Oma ammattini. Viihdyn työssäni ja haluan kehittyä ammatissani.

P: Perjantai. Lempipäiväni. Koko viikonloppu edessä, lyhyt työpäivä, perjantaipäikkärit sohvalla, siisti koti ja hyvää ruokaa.

Q: Quinoa.Meillä syödään quinoaa aika usein arkena. Hyvää ja terveellistä.

R: Ruoka. Rakastan mm. Grillattua lihaa, rapuja, salaatteja, pastaa, sushia, intialaista,  serranokinkkua, tapaksia, oliiveja, kampasimpukoita, etanoita, graavilohta... Okei, tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin :)

S: Suklaa. Maistuu myös mulle :)

T: Tee. En juo kahvia (paitsi kunnon lattea). Teetä kuluu sitäkin enemmän.

U: ulkoilu. Päivittäinen juttu mulle. Työmatka taittuu pyörällä tai kävellen. Koiran kanssa 2-3 lenkkiä ja juoksut päälle. Hanna <3 raitisilma

V: Voittaminen.Tunne, johon ei voi kyllästyä. Luisteluaikoina tuli voitettua monesti. Viime vuonna mm. Kansallisen sarjan mestaruus. Juostessa olen voittanut kerran. Aurajoen yöjuoksut 5kilometrin matkan. Se oli huippuhienoa! Itseni voitan juostessa lähes joka kerta.



W: Whales.Oli pakko avittaa englannilla. Näin viime kesänä miekkavalasparven avomerellä luonnossa. Sitä näkyä en unohda. Ne olivat uljaita ja onnellisia eläimiä. Pääsin koskemaan myös delfiiniä viime kesänä. Ihania eläimiä. Valaissa on jotain, mikä vetoaa minuun.



X: Xylitol. Jos paras ystävä on hammaslääkäri, niin hampaista on pidettävä huolta. (Pelkään silti hammaslääkäreitä)

Y: Ystävät. Tämä ei tarvitse perusteluja.

Z: Zzzzz.... Tarvitsen paljon unta. Nukun aina kunnon yöunet, vähintään kahdeksan tuntia.

Å: Åbo eli Turku. Opiskeluaikainen kotikaupunkini.

Ä: Äiti. Elämäni suurin vaikuttaja. Ihminen, jolla on ratkaisu kaikkeen ja joka on aina uskonut minuun. Ihminen, jolla on edelleen oikeat sanat jokaiseen murheeseen ja onnen hetkeen.

Ö: Ötökät. Kammoksun. Hyi että!


Kivaa viikonloppua! Mulla on edessä jännät paikat valmentajan roolissa. Muodostelmaluistelun kisakauden avaus ja kauden eka, tärkeä kisa!

12 kommenttia:

  1. Tää oli Hanna kiva postaus, ja sai paljon uutta tietoa susta! :) Hauskoja juttuja! Paljon tsemppiä teidän kauden ekaan kisaan, toivottavasti menee hyvin!! Ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina, kiva kun tykkäsit. Ja kiitos tsempeistä. Ihan kohta starttaa kisabussi Helsinkiin. Huomenna ollaan jännän äärellä.

      Poista
  2. Kiva postaus! Voisikin itse tehdä samanlaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista. Idea pöllitty toisista blogeista :)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus! Tällainen olisi kiva tehdä itsekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna. Siitä vaan tekemään. Pari kirjainta oli aika hankaliakin :)

      Poista
  4. Aakkospostaukset on kivoja!:) Minäkin tykkään leijonakuninkaasta, ja myös minulla on viehtymys valaisiin. Tongalla päästiin tosi lähelle ryhävalaita, ja se on edelleen mun elämäni hienoimpia kokemuksia. Grand Canyon on haaveissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leijonakuningas on ihan paras! Näin sen musikaalina pari vuotta sitten. Se oli mahtava. Ryhävalaat olivat varmasti hienoja. Siinä tuntee itsensä aika pieneksi kun näkee tuollaisia eläimiä vapaana. Grand Canyonia suosittelen lämpimästi.

      Poista
  5. Nyt lueskelin taas paremmalla ajalla näitä. :) kivaa tietää susta enemmän:)

    VastaaPoista
  6. Mä kyllä muistin että olisin kommentoinut, mutta näköjään en. Tää on kiva, taidan tehdä itekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kiva lukea. Oppii jotain uutta ihmisistä. Oli ihan hauska tehdäkin tätä kirjoitusta.

      Poista