sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ensimmäiset juoksuaskeleet

Nyt ne on otettu! Meinaan ensimmäiset juoksuaskeleet sitten viime alkukevään jälkeen. Ja voi pojat, miten ihanaa se oli!

Liikkumisluvan sain pari viikkoa sitten. Silloin lisäilin kävelylenkeille vauhtia ja tontilla tein raskaampia töitä. Ekat juoksuaskeleet otin viime viikolla, kun sain vihdoin kaivaa juoksuvaatteet naftaliinista ja solmia juoksukengät jalkaan. Eka lenkki  oli jo poltellut mielessä ja juoksin sen ilman kelloa vain fiilistellen. Juoksu kulki hyvin, vaikka vauhti ei varmasti päätä huimannut. Oli niin täydellistä, kun maha ei painanut, ei supistanut eikä ollut koko ajan pissahätä, kuten alkukeväästä viimeisillä lenkeilläni. Juoksu oli taas mukavaa ja rentouttavaa. Tarkoituksenani oli aloittaa kevyesti noin puolen tunnin lenkillä, mutta hiukan lipsahti ja aikaa meni melkein kolme varttia, kun tossut vain veivät. Kotiin palasi rentoutunut äiti. Liikunta on ehdottomasti paras keino virkistyä.

Nyt on juoksut taas aloitettu ja pikkuhiljaa alan laatia suunnitelmaa ensi kevään ja kesän kisoihin. Olen myös miettinyt maratonkouluun osallistumista, jos saadaan aikataulut miehen kanssa sopimaan yksiin. Juoksut on tästä eteenpäin aikataulutettava pikkuneidin mukaan, mutta se sopii minulle. En aseta ensi vuodelle itselleni tulostavoitetta, vaikka juoksutapahtumiin aionkin osallistua. Maratonia en ensi kesänä juokse, mutta puolikkaita kyllä.Muuten meidän arki rullaa hyvin. Meidän vauva nukkuu yöllä hienosti, enkä ole kovin väsynyt. Ensi viikolla hänellä on ikää jo kolme kuukautta. Olen aivan varma, että äitien aika kulkee nopeammin kuin muiden. Miten syntymästä voi olla jo kolme kuukautta? On kuitenkin hienoa seurata pienen kasvua ja kehitystä. Hän jaksaa jo olla pidempiä aikoja hereillä ja touhuta. Viime viikolla aloitimme kymmenen kerran vauvasirkusjumpam ja marraskuussa aloitamme vauvauinnin. Liikunnan haluamme heti alusta alkaen mukaan myös lapsemme elämään ja on kiva nähdä kun vauva nauttii siitä. Olemme jo yhdessä retkeilleet luonnossakin. Tontilla sisätyöt etenee kovaa vauhtia. Meillä on pian jo keittiö, vessat ja kodinhoitohuone. Muuttamaan pitäisi päästä ennen joulua.


6 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän kuulumisia :)! Kuulostaa hyvältä ja voi, eka lenkki olikin jo kunnon mittainen, vau! Varmasti tekee hyvää päästä taas juoksuharrastuksen pariin :)! Ihanalta kuulostaa noi uinnit ja vauvajumpat! Ja uuteen kotiin muutto lähestyy, vautsi vau!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä oli ihanaa! Nyt ei tarvitse enää kateellisena seurailla teidän muiden ihania juoksukuvia somesta, kun voi itsekin kiskaista lenksut jalkaan.

   Poista
 2. Saas nähdä minä päivänä ite oon samassa tilanteessa. Nyt vähän päinvastainen kuvio, kun just päätin laittaa juoksut tauolle :). Tsemppiä treenihin ja päiviin muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti tauko on sen arvoinen. Nuo pienet ihmiset ovat niin ihmeellisiä, että vaikka urheilemattomuus oli hankalaa, niin myös kaiken arvoista. Kyllä se päivä taas koittaa, kun pääset urheilemaan. Nyt on tärkeintä keskittyä vauvaan. Onnea odotukseen!

   Poista
 3. Jee, siitä se taas lähtee! 😊 Ja komppaan Hannaa: tosi kiva lukea kuulumisia!

  VastaaPoista