perjantai 28. elokuuta 2015

Juoksuton urheiluviikko

Toinen työviikko on paketissa. Tällä viikolla en ole vielä juossut kunnon lenkkejä, vaikka yhden alkuverryttelyn suoritinkin juosten. Liikkunut olen kyllä, vaikka kroppa ei ole kokonaan vielä palautunut maratonista.

Maanantaina lähdin pitkästä aikaa kuntosalille. Treenasin jalkoja ja keskivartaloa ja hiukan käsiä. Lihakset väsyivät jo kahden sarjan jälkeen, joten jätin normaalin kolmannen kierroksen välistä ja tein pidemmän loppuverrytelyn kuntopyörällä. Lihakset tulivat todella kipeiksi. Maraton vaikuttaa kehossa yhä.

Keskiviikkona kävin juoksemassa neljä kilsaa alkuverryttelyksi. Askel oli painava ja sykkeet korkealla, mutta polvi oli kivuton!! Kävin viime viikolla osteopaatilla manipuloitavana ja se auttoi todella hyvin polveenkin. Taidan siis käydä siellä toistekin. Osteoptia auttoi paremmin kuin hieronta. Juoksun jälkeen tein pienen salitreenin.

Perjantaina olin työkaverin kanssa vesijuoksemassa työpäivän päätteeksi. Lauantaina olin uudelleen vesijuoksemassa ja tänään olisi tarkoitus suunnata kuntosalille.Treeniviikkona tämä on ollut erilainen, sillä juoksua on tullut vain se 4km. Pidän vielä ensi viikon kevyenä juoksuviikkona, vaikka aionkin juosta enemmän kuin tällä viikolla. Ensi viikolla menen jo kymmenen kilometrin lenkille. Olen nyt käynyt tuossa läheisen uimahallin salilla ja se on kyllä tehnyt hyvää. Tein samalla päätöksen, että tulen käymään syksyllä säännöllisesti salilla. Lihaskuntoa pitää parantaa tai ainakin ylläpitää huolellisemmin ja säännöllisemmin.

Olen tällä viikolla myös pohtinut loppuvuoden kisoja. Tekisi mieli vielä tehdä yksi startti joko kympillä tai puolikkaalla. Katselin tuossa Hangon Itämerijuoksua lokakuun alussa. Katsotaan, miten sykkeet palautuu ja miten saan treenattua. Juoksukisoihin osallistumiseen tulee vaikuttamaan myös se, että me lähdetään lokakuussa häämatka nro 2:lle! Varattiin lahjarahoilla matka Caribialle Aruban ja Curacaon saarille, joissa vietämme kymmenen päivää koulun syysloman aikaan.

Matka- ja juoksusuunnitelmien lisäksi on suunniteltu tulevaisuutta. Jätimme viikolla tonttihakemuksen kaupungille ja voipi olla, että tässä alkaa rakennusprojekti. Talon alustava suunnitelma on jo meillä ja puhkumme intoa senkin suhteen. Paljon kivoja asioita luvassa siis tähän syksyyn! Ja kivoja asioita on luvassa jo ensi viikonlopulle. Niistä kirjoittelen alkuviikosta paremmin.

7 kommenttia:

 1. Hanko on kyllä kiva, joskin puolikkaalla oli aika yksinäistä juosta varsinkin siellä Täktomissa. Häämatka kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no kiva! Täytyy siis tosissaan harkita sitä. Ja häämatkaa odotan jo innolla :)

   Poista
 2. Hyvä, kun otat iisisti vielä juoksun suhteen! Toivottavasti polvi tulee kuntoon ja kiva kuulla, että osteopatia auttanut sullakin! :) Ja jee, ihanan kuuloinen häämatka teillä tiedossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Osteopatia on kyllä niin huippua. Nyt on hyvä saada polvi kuntoon. En halua enää lenkeillä jännittää, että koska kipu alkaa. Hiljaa hyvä tulee. Ja häämatkasta tulee varmasti ihana

   Poista
 3. Oih häämatkalle iso peukku!:) Hyvä palautella rauhassa , kyllä sitä ehtii juosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella iso peukku! Kyllä tästä taas pian pääsen juoksuharjoitteluunkin mukaan.

   Poista
 4. Tule juoksemaan 31.10. puolikas Suomenlinnaan. Tällä kertaa Viapori 1/2 maraton juostaan pimeyden laskeutuessa aamun sijaan. Takuuvarmasti unohtumaton juoksu taas kerran!

  VastaaPoista