keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vanhenemisen kynnyksellä

Mulla on tänään synttärit. Täytän 28 vuotta. Jestas sentään! Mielestäni olin juuri 20- vuotias opiskelijaplanttu ja nyt olen jo viidettä vuotta työelämässä oleva lähes kolmekymppinen. Aika rientää. Synttärit sinällään ovat jo hiukan menettäneet merkitystään.Mulla on vielä pari vuotta armonaikaa ennen kuin seuraava maaginen tasaluku (30) pamahtaa mittariin. Tässä yhtenä päivänä päädyin kuitenkin miettimään tuota vääjäämättä lähestyvää uutta kymmenlukua ja sen juhlistamista. Mieleeni juolahti varsin kiva idea, että juoksisin juhlamaratonin jossain upeassa paikassa. Olen jo pitkään haaveillut isoista maratontapahtumista. New Yorkin maraton on yksi unelmistani, mutta se on aika kallista lystiä. Realistisempia haaveita ovat Chicagon maraton, Seattlen maraton tai Pariisin maraton. Näistä kukkaroystävällisin vaihtoehto olisi Pariisi. Niinpä aloin elätellä ideaa  omasta kolmekymppislahjastani, joka siis olisi Pariisin maraton vuonna 2017. Se olisi kyllä aivan mahtavaa!

Pariisin maraton juostaan huhtikuussa, joten se olisi etukäteislahja. Pariisi itsestään on minulle tuttu kaupunki, sillä olen vieraillut siellä kahdesti. Toisen kerran luistelukisamatkalla ja toisen kerran äidin kanssa ylioppilasjuhlieni jälkeen. Pariisi onkin Euroopan kaupungeista mun ehdoton lemppari, joten olisi aivan mahtavaa juosta siellä. Nähtäväksi jää, toteutuuko se haave. Onko joku juossut Pariisin maran?

Onneksi on vielä kaksi vuotta aikaa siihenkin lukemaan. Tämän vuoden synttärit kuluvat tuttuun tapaan Kisakallion luisteluleiriin valmistautuen. Synttärilenkillekin ajattelin suunnata illalla. Katsotaan, kuinka kevyt askel on 28-vuotiaana.

8 kommenttia:

 1. Pariisin maraton on mun unelma myös. Maybe one day :). Onnea synttärisankarille. Mua kans 30 vähän ahdisti mut nyt on siitäkin jo yli vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmia on tosiaan hyvä toteuttaa silloin tällöin. Ei se 30 varmaan tunnu niin pahalta, jos saa juosta Pariisissa ;)

   Poista
 2. Onnea Hanna hiukan myöhässä! :) Pariisi ois ihana, mennään yhdessä!:)

  VastaaPoista
 3. No itseasiassa onnittelut juuri oikeana päivä. Tämä on kirjoitettu pari päivää sitten ja julkaistu vasta tänään :)

  Ja mennään vaan ;)

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet onnittelut Hanna! :)

  VastaaPoista