perjantai 3. heinäkuuta 2015

Maratonkoulu - yhteenveto

Blogia pidempään seuranneet tietävät, että aloitin SLU:n maratonkoulussa Turun urheiluliitossa viime marraskuussa. Maratonkoulua ohjasi Pekka Lehtinen, joka valmentaa kestävyysurheilijoita TuUL:ssa. Yhteistreenit ovat olleet joka tiistai ja olen käynyt niissä ahkerasti. Vain kolme tiistaita jäi väliin. Maratonkoulussa on ollut hyvä ja kannustava ilmapiiri. Jokainen on saanut treenata omalla kuntotasollaan, vaikka porukka on ollut kovin eri tasoista. Jokainen oli myös kehittynyt koulun aikana ja Paavolla saatiin hienoja tuloksia aikaan.

Koulussa oli yhteensä kaksi testikertaa, jolloin jokaisen sykekynnykset katsottiin. Lisäksi jokainen sai oman harjoitusohjelma, jonka mukaan harjoitella ja parantaa kuntoaan. Itse treeneissä meidät jaettiin neljään tai kolmeen tasoryhmään kunnon mukaan. Jokainen sai siis omalla tasolleen sopivan harjoituksen.

Treeneihin oli aina kiva mennä. Ohjaajat olivat mukavia ja muista maratonkoululaisista sain kavereita. Porukkaa oli yhteensä noin 30-40 ja näin ollen maratonkoulu oli myös hyvän kokoinen. Maratonkouluun kuului myös muutama luentokerta, jotka sisälsivät tietoa mm. Kisaan valmistautumisesta, ruokavaliosta ja sykealueista.

Maratonkoulun avulla olen pystynyt harjoittelemaan oikein ja paukuttamaan hienoa tuloksia, joista ennen haaveilin. Marraskuussa ajattelin, että tavoitteeni on Paavolla alittaa ekaa kertaa puolikkaalla kahden tunnin raja, koska ennen en ole saanut kuin muutaman minuutin ennätyksistäni pois kauden aikana. Nyt mulla on jo kolme alla kahden tunnin puolikasta takana ja ennästyksestäni olen kiristänyt pois yli 12 minuuttia. Iso kiitos kuuluu maratonkoulun valmentajalle, joka on selkeästi laatinut mulle oikean harjoitusohjelman. Juoksu on vieläkin rakkaampi harrastus ja tulee olemaan mukana vielä pitkään. Jos nyt saisin uudelleen päättää, että menisitkö maratonkouluun, niin vastaus olisi ehdottomasti kyllä. Lähinnä harmittaa, etten ole mennyt mukaan aikaisemmin. Voisin ihan hyvin mennä maratonkouluun uudelleenkin ja varmasti tulen menemäänkin, ehkä jo ensi syksynä.

Ensi tiistaina olo tulee olemaan outo. En menekään klo 18 juoksemaan hyvässä porukassa muiden juoksusta innostuneiden kavereiden kanssa. Yhteistreenit ovat nyt ohi. Viime tiistaina meillä oli päättäjäiset, joissa saunottiin ja syötiin ja juteltiin. On niin kivaa, kun voi kunnolla vaahdota juoksujutuista muiden lajiin hurahtaneiden parissa. Tästä jatkan nyt itsenäistä harjoittelua kohti seuraavaa päämääränä eli Helsinki City Maratonia.


2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloinen maratonkoulu! Mitä tuo lysti maksoi jos saan kysyä? Oletko ajatellut tulevaisuudelle samanlaista vai menetkö nyt omin neuvoin eteenpäin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä todella hyvä. Kuten sanoin, ilman sitä en olisi päässyt näihin tuloksiin. Lysti maksoi muistaakseni 300e ja sisälsi ilmoittautumisen Paavoon. Olen aivan varma, että tulevaisuudessa menen maratonkouluun uudestaan. Ehkä jo ensi vuonna, jos valmennusaikataulut ja muut jutut sen sallivat.

      Poista