maanantai 16. maaliskuuta 2015

10 liikuntatapaa

Krista haastoi minut kertomaan kymmenen liikuntatapaa. Tästä pesee:

1. Juoksua treenaan tällä hetkellä eniten. Mun pitäisi tehdä enemmän lihaskuntoa, mutta juokseminen on kivampaa. Lenkkipolut viehättävät kuntosaleja enemmän.

2. En osaa vieläkään syödä oikein ennen lenkkejä. Tiedän jo kahden kilsan jälkeen, että olenko syönyt liian paljon, liian vähän vai sopivasti. Huonot syömiset merkkaan harjoituspäiväkirjaani "vatsapäivinä" ja niitä on aika paljon. Syytän usein huonoa koululounasta, vaikka vika taitaa olla mun ajoituksessa.

3. Tykkään kivoista juoksuvaatteista. Ne motivoivat tosi paljon treenaamaan. Rakastan myös lenkkareita. Nykyään on niin hienoja juoksukenkiä.

(Jo edesmeenneet Nikeni)

4. Luistelu on edelleen ainut laji, jossa pystyn saavuttamaan täydellisen flow-tilan ja unohtamaan mm. ajankulun. Juostessa vilkuilen kelloa ja ajatukseni harhailevat, vaikka olisi hyväkin lenkki. Olen nyt ollut vuoden itse luistelutauolla (vaikka olenkin valmentanut). Jonain päivänä palaan vielä jäälle höntsäilemään.

5. Juoksukisat motivoivat minut treenaamaan. Ilman niitä en jaksaisi treenata säännöllisesti. Siksi myös juoksen paljon kisoja. 

6. Treenien jälkeen en aina mene samantien suihkuun. Voin ihan hyvin hengailla esim. Puolen tunnin ajan treenikuteissa ja vaikka syödä jotain ennen suihkua.

7. Tykkään enemmän treenata porukassa tai kaverin kanssa kuin yksin. Olen joukkueurheilijana, joka tekee porukassa tehokkaammin kuin yksin. Yksinäni luovutan helposti, jos tuntuu pahalta, porukassa en koskaan.

8. Liikun joka päivä jonkun verran. Työmatkat kuljen kävellen tai fillarilla. Lisäksi lenkitän koiran vähintään kerran, usein useamman kerran, päivässä. Tykkään siitä, että koira saa mut ulkoilemaan myös huonommalla kelillä. Eli lepopäivinäkin kävelen aika paljon. 9. Olen todella huono liikkumaan aamulla. Ja ilman aamupalaa en liiku muuta kuin alakertaan. Yleensä treenaan iltapäivisin ja iltaisin.

10. Toisinaan tunnen kateellisuutta, kun nään jonkun juoksemassa. Jopa silloin, kun olen itse ollut juuri lenkillä. Enkä tosiaan tiedä MIKSI!


Haastan mukaan Tanjan NeverSayNever-blogista.


Polttareista on selvitty. Eilen olin jo maratonkoulussa PK-lenkillä. Tänään olin hierojalla ja nyt on jalat valmiina ensi viikkoon. Viikon päästä ollaan jo matkalla!

4 kommenttia:

 1. Kiitti haasteesta! Täytyypä kirjotella vastaus :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on aina myös ongelmia syödä sopivasti ennen treeniä. Siksi tykkäänkin juosta aamulla - pelkästä aamupuurosta saa just täydellisen määrän energiaa. Tosin ton 9. kohdan perusteella tää ei tuo helpotusta sun ongelmaas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei aamujuoksuja :) mutta hyvä, että muillakin on ongelmia.

   Poista