lauantai 3. tammikuuta 2015

Harjoituspäiväkirja

Niska on edelleen kenossa, enkä vieläkään pysty tekemään juuri mitään. Aika tylsää tämä tällainen. Miksi aina silloin onkin niin kova hinku juoksemaan, kun ei sinne syystä tai toisesta pääse? Hiukan jo pää kääntyy, mutta ei paljon. Tiistaina pitäisi tuomaroida ja keskiviikkona suunnata Berliniin, joten toivottavasti helpottaa pian.

Mun piti siis kirjoitella teille harjoituspäiväkirjasta. Maratonkoulussa kehotettiin pitämään sellaista. Aloitin omani iPadini muistiinpanoihin, mutta viimeisimmän Juoksijalehden mukana tuli paperinen versio, joten vaihdoin siihen. Mä olen niitä ihmisiä, joilla on aina paperikalenteri, vaikka nykyään onkin sähköisiä kalentereja kännyköissä ja tableteissa. Tykkään vaan vanhanaikaisesta mallista. Niinpä siis paperinen versio istui mulle kuin nenä päähän.Mun harjoituspäiväkirjaan merkkaan juostun matkan, ajan ja sykealueen. Lisäksi saatain kirjoittaa pikkuhuomion, esim. Liukasta tms. Nyt olen merkinnyt myös sairaspäivät. Lisäksi kirjoitan pidemmät venyttelyt tai rullailut, jotta näen kuinka usein (harvoin!) niitä tulee tehtyä. Lyhyitä lihaskuntosettejä lenkit perään en merkitse. Käytättekö te harjoituspäiväkirjaa? Mitä merkkailette sinne?


 
Harjoituspäiväkirjasta näkee helposti viikon kilometrit. Nään toki GPS-mittarini nettiohjelmasta myös viikon kilometrit ja sykkeet, mutta on myös kiva kirjoittaa ne itse ylös ja tarkastella sitten omia muistiinpanoja.


14 kommenttia:

 1. Mä merkkaan Heiaheiaan treenit ja polarin personaltraineriin menee toki mittarista kanssa, mut Heiaheiaan merkkaan kaikki sellaset myös missä ei ole mittaria päällä kuten kotivenyttelyt ja lihaskunnot, hieronnat ja sit myös sairaspäivät. Parane pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kokeilin myös heiaheiaa, mutta olen enemmän paperisen kalenterin ystävä. Suomeksi olen vanhanaikainen. Hiukan tuntuu onneksi niska jo parammalta.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti niskasi tokenee pian eikä siinä ole mitään sen vakavampaa! Voimia <3

  Mä kirjoittelin omista "päiväkirjoistani" joku aika sitten blogiin. Olen ihan tilastointifriikki, joten mulla on itse nikkaroitu Excel-tiedosto, missä pidän päiväkirjaa ja piirtelen erilaisia yhteenvetokäppyröitä. Sen lisäksi kirjailen tekemisiäni Heiaheiaan ja Movescount tietysti kirjaa ne, missä käytän sykemittaria.

  Olen joskus miettinyt tuollaista perinteistä päiväkirjaa juoksujutuille, mutta kun juoksu ei ole mun "päälaji", en ole sitten saanut aikaiseksi. Välillä koen huonoa omatuntoa esim. pienistä kilometrimääristä, kunnes muistan, että saan juoksumaista treeniä myös erotuomarihommissa, mistä ei sit taas kerry kilometrejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, kiitos!

   Mä ihailen tilastonikkareita. Itse olen sellaisen toinen ääripää... :/ erotuomarihommat ovat kyllä hyvää treeniä.

   Poista
 4. Paranemisia niskalle! Toivottavasti menee pian ohi!

  Mä merkkaan heiaheiaan kaikki liikunnat, myös juoksut. Sieltä sitten seurailen tekemisiäni, jos ne alkaa kiinnostaa. Paperista en osais käyttää, mutta toisaalta mä käytän kyllä myös google-kalenteria paperikalenterin tilalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan. Ehkä saattaa olla jo parempi ;)

   Olet siis päässyt sisälle nykyaikaan. Mieheni ei voi ymmärtää, miksi en muista kirjata omia menojani sähköiseen kalenteriimme. Taidan olla vanhanaikainen näissä päiväkirja- ja kalenteriasioissa.

   Poista
 5. Toivottavasti niska tulee kuntoon pian! Mä merkkailen myös HeiaHeiaan ja myös kalenteriin treenit niin voi hyvin seurata miten treenit painottuu ja muistaa ne lepopäivät myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Lepopäivät näkee kyllä hyvin kalenterista. Nyt taitaa tulla oikea lepoviikko :/ heiaheiaa mäkin joskus kokeilin, mutta en sitten aina muistanut. Yöpöydällä olevaan paperiseen tulee helposti merkittyä.

   Poista
 6. Toivottavasti niska olisi jo parempi. Mulla on jääkaapin ovessa kalenteri johon merkataan kaikki menot kun on niin hatara pää nykyään ja lisäilen sinne sitten aina lenkin päätteeksi juossut kilsatkin niin pysyn vähän kärryillä myös. Lihaskuntotreenejä en merkkaa mihinkään. Ja sitten on tuo sportstracker joka on lenkillä päällä aina ja tallentuu sinne vaihtelevasti luotettavasti ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan on onneksi. Mä mietin myös harkkapäiväkirjan paikaksi jääkaapin ovea. Se on niin kätevä paikka.

   Poista
 7. Mä merkkailen kalenteriin treenit ja suunnitelmat ylös. :) Jotenkin tykkään seurailla "perustietoja" ihan vanhanaikaisesti paperillakin ja siihen muistaa merkitä ne viimeistään illalla ylös! Täytyy kotiuttaa tuo Juoksija itsekin kaupasta.

  Toivottavasti niska tulee kuntoon. Se kyllä rajoittaa melkein kaiken liikehdinnän jos on kovasti kipeänä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niska onneksi on hiukan parempi jo. Treenisuunnitelmiakin tietty vois kirjoitella ylös. Ei lainkaan hassumpi idea.

   Poista
 8. Perinteinen on paras! Itsekin käytin juuri tuota juoksija-lehden tullutta vihkosta viime vuonna ja nyt mietin, että mitähän nyt kun en enää tilaa ko.lehteä. Apua :p
  Merkkasin siihen usein lajin, keston, pituuden. Salitreeneistä ehkä "kädet, jalat tms. Kirjoitin myös jos on ollut jotakin ongelmaa, kipuja tai on kipeänä.

  VastaaPoista