tiistai 16. joulukuuta 2014

Maratonkoulu osa 6

Terveisiä maratonkoulusta. Tai siis nykyisin Juoksukoulu unelmasta. Jostain syystä SLU on mennyt vaihtamaan maratonkoulun nimen juoksukoulu unelmaksi. Minä taidan pitäytyä kuitenkin maratonkoulu- nimessä.

Tänään saatiin treenata kevyessä pakkaskelissä. Pakkasta oli varmaan pari astetta. Onneksi ei satanut sellaista jääsadetta kuin eilen, yh! Treenattiin taas omissa tasoryhmissä, joten sain samaan treeniporukkaan jo tutut treenikaverit. Teimme tänään mun mielestä tosi kivan harjoituksen, jossa vaihdeltiin sykealueella toiselle kilsan välein.Alkuun tehtiin pari kilsaa hölkkää PK-alarajalla. Sitten lähdettiin varsinaiseen harjoitukseen joka sisälsi yhden kilsan aerobisella sykealueella, yhden kilsan anaerobisella alueella ja yhden PK-sykealueella. Tämä harjoitus toistettiin kolme kertaa. Oli kiva vaihdella vauhtia. Viimeisellä kierroksella painelin anaerobisella alueella puoli kilsaa 4.30 vauhtia, eikä se tuntunut enää niin pahalta. Kyllä se tästä!

Lopuksi tehtiin pari kilsaa loppuhölkkää. Koko treenin saldo oli siis 11 kilometriä. Ei kyllä yhtään tuntunut niin pitkältä. Lähinnä tuntui noin viideltä kilometriltä, koska vauhtia vaihdeltiin niin paljon. Oli muuten jo hiukan liukasta paikka paikoin, kun vesilätäköt olivat jäätyneet. Täytyy tosissaan alkaa miettimään niitä nastoja talveksi. Onko jollain kokemusta irtonastoista, jotka laitetaan kenkään kiinni tarvittaessa?

Nyt olisi vielä tässä suunnitteilla pieni keskivartalon lihasrääkki ennen suihkua ja iltatoimia. Huomenna onkin jo keskiviikko (juoksupäivä taas!). Enää neljä työpäivää ennen lomaa, jippii!

4 kommenttia:

 1. Mulla on irtonastat ja hyvin pelittää.
  http://nordicgrip.com/product/running/ xxl ainakin myy ja life. Kivalta kuulostaa treeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä maisteri :) täytyykin tsekkailla.

   Poista
 2. Hei kuulostaapa tuo vauhtileikittely mukavalta. Ehdottomasti jotakin tuonkaltaista kaipaan itsekin treenailuihin:) Mutta hienoa vauhtia menit jo vikan vedon!! Siitä se tosiaan lähtee:) Mukavaa treenailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tosiaan kiva harjoittelu. Kilsat vilahteli silmissä

   Poista