lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän viettoa

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 6.12. On hieno ja arvokas päivä meille suomalaisille. Mun itsenäisyyspäivään on kuulunut tasaisesti urheilua, rentoilua ja kunnioitusta.Aamu alkoi Kaarinan taitoluistelijoiden joulunäytöksillä. Luistelun joulunäytökset ovat jo monena vuonna kuuluneet minun joulunodotusperinteisiin. Omat luistelijani suoriutuivat esityksistään hienosti. Erityisen liikuttavaa oli seurata pienten luistelijanalkujen ensiesiintymistä. Joka vuosi meinaan herkistyä. Ihana nähdä lasten into urheilua kohtaan. Jäällä nähtiin tottakai myös joulupukki. Varsin hyvä luistelija muuten tuo joulupukki!

Päivä jatkui lenkillä Kristan kanssa. Tänään juttu kulki juoksua paremmin. Juoksuvauhtiin päästiin oikeastaan vasta parilla viimeisellä kilsalla. Kympin verran kuitenkin taivallettiin. Nyt tuleekin viikon verran yhteislenkkeihin taukoa, mutta eiköhän me vielä ennen joulua ehditä yhdessä juoksemaan.

Kotona otin lämpimän suihkun. Varpaat kastuivat jälleen lenkillä. Sen jälkeen kirjoitin joulukorttikuoret ja aloitin jokavuotisen arkkitehtiprojektini piparitalon parissa. Meillä on aina leivottu piparitalo itsenäisyyspäivänä, joten teen sen edelleen. Kivaa näpertämistä. Kuvia luvassa instagramiin, jahka koristelut valmistuvat huomenna tai alkuviikosta. Minua voi seurata nimimerkillä kantoha.

Nyt istuskelen sohvalla seuraamassa itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa. Tänään herkistyin taas sotaveteraaneista. Arvostan heitä suuresti. Iso kiitos jokaiselle itsenäisestä Suomesta. Oma vaarini oli sotaveteraani. Rakastin kuunnella hänen tarinoitaan sodasta. En pysty ymmärtämään nuorien ihmisten rohkeutta, jotka lähtivät sotaan puolustaakseen kotimaataan. Nöyrä kunnioitus jokaiselle heistä.

Pian sammutan sinivalkoiset kynttilät ja rullailen vielä penikoita ja pohkeita auki. Huomenna on luvassa hidas lenkki ja tuomarointikeikka. Kivaa sunnuntaita kaikille teillekin. Loppuun vielä linkki sotaveteraanien iltahuutoon, joka soitettiin mm. Oman vaarini hautajaisissa. Kannattaa katsoa, jos et ole koskaan kuullut.

https://m.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti