tiistai 25. marraskuuta 2014

Maratonkoulu osa 4- tekniikkatreenit

Jokainen osaa juosta. Sehän on lähes yhtä helppoa kuin kävely! Tai sitten ei! Eilen meillä oli maratonkoulussa tunnin pituiset tekniikkatreenit. Ja voin kyllä kertoa, että ainakaan minä en osannut tehdä kaikkia kevätjuhlaharjoituksia oikein.Verryttelyn jälkeen teimme erilaisia askelkontakti-, rullaus- ja hyppelyharjoituksia. Harjoituksilla mm. Aktivoitiin keskivartaloa ja ryhtiä, haettiin lantion oikeaa asentoa ja yritettiin saada takareisiä ja peppua mukaan juoksuun. Mulle vaikeinta oli yrittää pitää painopiste suoraan ylävartalon alla. Helpointa (okei, vähiten vaikeinta) oli saada jalat rullaamaan.

Lopuksi tehtiin muutamia vetoja. Oli vaikea miettiä monta asiaa yhtä aikaa juoksussa. Jos muistin lantion, painopiste unohtui ja olin etukenossa. Jos taas muistin jalkojen rullaavan liikkeen, niin askelkontakti venyi pitkäksi. Paljon on harjoiteltavaa. Valmentajamme kyllä sanoi, että jokaisen tekniikka parani treenin aikana.

Sain myös kolmen seuraavan viikon ohjelmat, jotka koostuvat kevyemmästä, keskitasoisesta ja raskaasta treeniviikosta. Paljon on tosi matalasykkeistä ja tosi hidasvauhtista treeniä. Mulla on jäänyt tällainen pk-treeni aina ennen melkeen kokonaan pois. Siksi kehitystäkään ei ole tapahtunut toivotun tavalla. Aina ei kuulu mennä täysillä, vaikka kuinka jaloissa siltä tuntuisi. Nyt sitten mun treeniohjemissa on tosi paljon pk-vauhtisia lenkkejä, joissa syke pysyy alle aerobisen tason. Seuraava tavoite on siis opetella juoksemaan hiljaa.

Kuvat ovat tällä kertaa viikonlopun hitaalta lenkiltä. Olimme anoppilassa Tampereella ja lenkin juoksin mulle hiukan vieraammissa järvimaisemissa.Oletteko te olleet koskaan juoksutekniikkatreeneissä? 

6 kommenttia:

 1. Aika huippua, että saat palautetta omasta juoksutekniikasta, sitä on niin vaikea itse lähteä korjaamaan. Tekniikkatreeneissä en itse ole ollut, mutta paljon olisi varmasti parannettavaa. Hieman olen ehkä saanut harppovaa askelta lyhennettyä, mutta muuta en ole oikein omin päin osannut ruveta korjaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sammakoille jo tehtiin pariin kertaan tekniikkaharjoituksia, mutta nyt sain ekaa kertaa henkilökohtaista palautetta. Valmentajat lupailivat, että teemme joku kerta videoanalyysiakin meidän juoksutekniikoista. Sillä tavalla voi varmasti oppia lisää.

   Poista
 2. Heippa! Tutun kuuloisia harjoituksia! Lantion oikea asento ja painopisteen löytyminen on ainakin itselle ollut juoksutekniikassa ihan avainsanoja :) Siinä on tosin harjoittelemista edelleen, ja varmasti aina on, mutta on tekniikka parantunut viimeisen vuoden aikana ehdottomasti. Ja jep, hitaat lenkit on tosi tärkeitä :) Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko huomannut, että tekniikkatreeneistä on apua esim. Vauhtiin? Itse ainakin ajattelen, että näin alkuun lyhyillä lenkeillä jaksaisi keskittyä tekniikkaan, mutta miten käy yli 1,5h lenkeillä? Mulla varmaan lantio ja ryhti ainakin valahtaa :)

   Poista
 3. Olen tehnyt säbäaikoinakin paljon erilaisia koordinaatio-ja juoksuharjoitteita. Mutta kukaan ei ole varsinaisesti katsonut juoksutekniikkaa. Toki esim. pallopeleissä asentohan on aivan erilainen kuin juoksussa.. ja se alkuun varmaan aiheuttikin sellaista pylly takana ja muuten etukeno-asentoa.

  Nyt kovasti koettanut muuttaa tekniikkaa parempaan suuntaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä itsekin pystyy varmasti muokkaamaan. Ajattelin itse, että pyydän miestäni videoidaan tässä lähiaikoina mun juoksua, jotta voin sitten itse analysoida ja miettiä, että mitä pitää korjata.

   Poista