keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Maratonkoulu osa 1- ensimmäiset fiilikset

Tiistaina se sitten alkoi, maratonkoulu. Tämän maratonkoulun Järjestää Turun urheiluliitto yhteistyössä SLU:n kanssa. Vastuuvetäjänä toimii Pekka Lehtinen, joka valmentaa ihan kilpajuoksijoitakin. Lisäksi mukana on muitakin ohjaajia. Kouluun osallistuu vajaa 40 juoksijaa. Maratonkouluun yhteistreenit ovat kerran viikossa. Lisäksi jokainen juoksija saa henkilökohtaisen ohjelman testijuoksujen ja haastattelun perusteella. Maratonkoulu päätyy Paavo Nurmi marathon- tapahtumaan, joka kuuluu myös osallistumismaksuun.

Ensimmäisellä kerralla meillä oli alkuluento ja pienet yhteisharkat, joissa ohjaaja jututti hiukan kaikkia osallistujia ja opetteli nimiä. Minulle tuli paljon uutta tietoa juoksusta luennolla. Olen treenannut viime vuonna liian kovaa, enkä ole tehnyt tarpeeksi hidasvauhtista juoksua. Tein viime vuonna intervalleja kolme kertaa viikossa ja hitaat lenkit jäivät minimiin. Luennolla käytiin pyramidikuvion avulla läpi juoksuharkkojen raskautta. Vähiten pitää olla raskasta treeniä ja enemmän hidasta treeniä. Myös palautumista korostettiin. Itsekin voisin hiukan enemmän kiinnittää palautumiseen huomiota.Sykealueita käytiin myös paljon läpi. Itsehän en ole seuraillut sykkeitäni vuoteen, kun sykevyö on hiertänyt. Ehkä nyt olisi taas korkea aika. Kaiken kaikkiaan luento oli todella ammattimainen ja mielenkiintoinen. Jäi tosi hyvä maku suuhun. Uskalsin heti luottaa siihen, että nuo ihmiset pystyvät auttamaan minua parantamaan aikojani.

Juoksukoulussa oli monenlaista porukkaa. Oli aivan aloittelijoita ja sitten tosi hyväkuntoisia juoksijoita. Itseni sijoitin noin porukan puoliväliin kuntoni puolesta. Seuraavalla kerralla meillä on testijuoksu. En ole koskaan osallistunut testijuoksuun, joten en tiedä mitä odottaa. Testijuoksuun perusteella meidät jaetaan pienempiin harjoitusryhmiin, jotta kaikki saavat treeneistä optimaaliset tehot irti. Ryhmässä tuntui olevan hyvä henki ja iloinen puheensorina kävi vähän väliä. Itse usein tarkkailen pari ekaa kertaa ihmisiä ennen kuin uskaltaudun juttelemaan kenellekään. Ensi kerralla ainakin on helppo lähestyä ihmisiä kun voi puhua testijuoksuun fiiliksistä.Kaiken kaikkiaan juoksuintoni on nyt aika maksimaalinen marraskuun harmaudesta huolimatta. Olen vieläkin huumassa uusista kengistä ja siitä, miten hyvin ne istuvat jalkaani. Jo kolme juoksukertaa (yhteensä noin 26 kilsaa) takana eikä rakon rakkoa! Maratonkoulu vaikuttaa tosi pätevältä ja uskon saavani ohjeita aikojen parantamiseen. Nykyään tiistai taitaa olla lempipäiväni. Lisäksi ensi vuoden juoksukisakalenterissa on jo monta mukavaa tapahtumaa, joita voi odottaa. Ja sokerina pohjalla vielä yhteislenkit Kristan kanssa, joista näyttää syntyvän viikottainen juttu :) Eikä unohdeta tätä bloggaamista, jossa tämän kaiken huuman voi jakaa toisten samanhenkisten kanssa.

(Kuvitus tällä kertaa pinterestistä, josta tajusin etsiä jotain muutakin kuin hääideoita tai kuvamataidontöitä :). Haluan myös mainita, että kirjoitan maratonkoulusta ihan puhtaasta kirjoittamisen ilosta. En tee mitään yhteistyötä heidän kanssaan.)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin hyvältä! Ollapa jo helmikuu ja oma juoksukoulu alkaa! Sitä ennen saa onneks fiilistellä sun blogissa! Innolla odotan fiiliksiäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tosiaan on odotettu. Kiva, kun saa paljon henkilökohtaista ohjeistusta ja uusia vinkkejä juoksuun. Katsotaan, mitkä ovat. Fiilikset testijuoksuun jälkeen. Etukäteen ainakin hiukan jännittää..

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ja mielenkiintoiselta! Kiva jos kirjoittelet jatkossakin aiheesta lisää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ajattelin kirjoitella maratonkoulusta viikottain ja jakaa mahdollisia uusia vinkkejä myös teille.

   Poista
 3. Hei, kivalta kuulostaa toi maraton-koulu. Saat varmasti paljon uutta fiilistä juoksuharrastukseen, ja kokeneiden vinkit on aina tervetulleita! Henkilökohtainen juoksuohjelmakin kuulostaa hyvälle. Mäkin odotan jo keväällä alkavaa Vauhtisammakoiden juoksukoulua, josta kirjoittelinkin eilen blogiini.

  Heeei, mennään joku kerta Kaarinassa juoksemaan, kun tuun sinne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juoksin Vauhtisammakoilla myös. Oli kivoja treenejä, mutta aika raskaita, kun niitä oli kolme kertaa viikossa. Nyt on hiukan erilaisempaa, kun saa ihan itselle räätälöidyn ohjelman. Mennään toki yhdessä lenkille. Ilmoittele, kun olet täälläpäin.

   Poista