tiistai 11. marraskuuta 2014

Maratonkoulu osa 2- testijuoksu

Tänään meillä oli maratonkoulussa testijuoksu. Hiukan alkoi jännittämään jo ennen koulun alkua. En ole koskaan ollut testijuoksussa, joten en tiennyt mitä odottaa.

Viime kerralla meidän oli pitänyt ilmoittaa kympin ennätysaikamme. Omani on 54 ja sekunnit päälle. Ajattelin, että olisin noin porukan keskikastia. Minut kuitenkin laitettiin kovimpaan ryhmään, jossa lisäkseni oli kuusi juoksijaa. Tasoryhmiä tänään oli yhteensä viisi. Kaikilla ryhmäläisilläni oli minua parempi aika, joten olin sen porukan heikon. Meinasi epätoivo iskeä. En tykkää olla heikoin lenkki. Olisin halunnut ennemmin seuraavaan ryhmään, mutta minkäs teit. Meidän ryhmää vauhditti maratonin hallitseva SM-hopeamitalisti, kova kaveri.

Testijuoksussa juostiin kilometri kerrallaan kovenevalla vauhdilla. Jokaisen kilsan jälkeen kirjattiin sykkeen ylös ja niiden avulla meille luodaan henkilökohtaiset harjoitusohjelmat. Meidän porukka aloitti 6.30 vauhdista ja eteni sitten 6.00, 5.30, 5.00, 4.30, 4.00 jne. Vedot juostiin ilman palautusta. Minä pysyin mukana 4.30 kierroksen, mutta tipuin sitten jo heti kättelyssä, joten kohdallani testi lopetettiin siihen. Samaan syssyyn päättyi myös kahden muun ryhmäläiseni testi, joten en ollut yksin heikoin, jihaa! Alhaimmillaan sykkeeni  oli 164 ja korkeimmillaan 198. En ole juossut pitkään aikaan sykevyöllä, koska se on hiukan hiertänyt ja se kyllä näkyy. Heti testin jälkeen meidän opettaja ja kirjuri sanoi, että olen treenannut liian kovaa ja tehnyt liian vähän jonkin joutavaa jolkottelua. Tarkempi analyysi pitäisi tulla sähköpostiin viikon aikana. Viikon aikana yritän nyt juosta matalilla sykkeillä hiljaista vauhtia. Tästä se lähtee.

Itse testi oli ihan ok (paitsi viimeinen kilometri :) ) . Oli hienoa juosta oikean huippumaratoonarin kanssa ja hänen kannustuksessaan. Hienosti hän jaksoi meitä kannustaa, vaikka meidän vauhti olikin hänelle ihan jolkottelua. Lopuksi palautettiin yhdessä ja tällä kertaa jo juttelin muutaman tyypin kanssa. Kivan oloista porukkaa siellä on. Eikä mua loppujen lopuksi yhtään haitannut joutua kovimpaan ryhmään. Kaikki meidän ryhmässä olivat tosi kannustavia ja sain itsestäni kaikki tehot irti. Kaikki mun ryhmäläiset olivat jo toista tai useampaa kautta maratonkoulussa ja jokaisen ajat olivat parantuneet hurjasti? Yksikin nainen oli aloittanut kaksi kautta sitten. Hän oli silloin juossut puolikkaan yli kahteen tuntiin ja nyt hänen ennätys oli 1.40. Kaikki vakuuttelivat, että mä tulen pääsemään tavoitteaikoihini. Pakko kai siihen on uskoa :)Nyt vain odottelemaan testituloksia ja tutustumaan maratonkoululehtiseen, jotka saimme tänään.

Siinä mulle tavoite: opettele juoksemaan hiljaa!

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta! Mä uskon, että tekee vaan hyvää treenata itseään nopeampien kanssa aina välillä! :) Saa itsestään enemmän irti, tsemppiä sun tavoitteiden saavuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla. Nyt on ainakin motivaatio kohdillaan treenaamiseen, joten kiitos tsempeistä.

   Poista
 2. Jee! Kuulostipa hyvältä! Kovassa ryhmässä olet kyllä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kovaahan osa meni, kun jatkoivat vielä pari kierrosta, kun minä olin jo lopettanut :)

   Poista
 3. Hiljaa juokseminen on vaikeeta, varsinkin yksin. Kaverin kanssa helpompaa, kun juttelee samalla :). Hurjia vauhteja kyllä piditte, mä olisin kanssa viimeistään tossa vauhdissa pudonnut kun säkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mutta nyt aion opetella sitä, jotta saan myös matalasykkeistä treeniä ja sitä kautta tuloksia nousemaan. Kaverin kanssa se onkin helpompaa. Yksin tulee pingottua liian kovaa.

   Poista
 4. Hyvin pysyit mukana :) Tuo kuulostaa mielettömän hyvältä tuo sun juoksukoulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä tosi pätevältä tuo valmennus tuolla. Paranevan sinä perjantaiksi :)

   Poista
 5. Kuulostaapa hauskalta treeniltä, saatan soveltaa joskus ideaa omiin juoksukoululaisiini :) ja hei hyvin juostu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kiva treeni. Eikä lainkaan niin raskas kuin etukäteen pelkäsin. Paljon miellyttävämpi kuin esim. Cooper.

   Poista