perjantai 3. lokakuuta 2014

Lounaalla

Mun loppuviikko on ollut hiukan erilainen kuin yleensä. En ole ollut tavallisella työmaallani omassa luokkahuoneessani, vaan kouluttautumassa. Olen siis erityisluokanopettaja. Pidän työstäni. Se on vaihtelevaa ja tärkeää ja siinä saa käyttää luovuutta. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Se on myös aika hektistä. Liikun töissäni paljon, enkä juurikaan istu. Siksi onkin ollut aika puuduttavaa istua seitsemän tuntia päivässä, vaikka koulutuksen asiasisältö on ollut mielenkiintoista.

Töissäni syön koululounasta. Usein ruokailu on opettajalle kaikkea muuta kuin päivän rauhallinen hetki. Usein en edes iltapäivästä muista, mitä olen lounaalla kurkustani alas pistänyt. Siksi olen nauttinut suuresti koulutuspäiviem lounastauoista. Arjen luksusta on päästä oikein kunnon lounaalle aikuisten ihmisten seurassa.Tarkoituksenani ei ole arvostella kouluruokaa. Se on mielestäni ihan ok, vaikka onkin aika hiilaripainoitteista. Lisäksi työpaikan lounashetket ovat kivoja, vapaampia tilanteita oppilaiden kanssa. Harvoin, kun pääsee syömään oikein lounasravintolassa aikuisseurassa, se tuntuu kuitenkin spesiaalilta. Juhlahetki arjen keskellä.

Viikonloppunakin pääsen valmiiseen pöytään Kisakallion urheiluopistolla, jes! Sitä ennen kuitenkin vielä lenkille.


4 kommenttia:

 1. Täältä löytyikin kiva blogi :). Itse vasta juoksuharrastusta aloittelen, ja tavoitteena on juosta vuoden päästä puolimaraton :).

  Koulu-, päiväkoti- ja työpaikkaruokailu on tosi hieno juttu! Itse olen ollut sekä sellaisessa työpaikassa jossa on ruokala että jossa ei ole, ja onhan se vaan ihan luksusta kun pääsee keskellä päivää valmiiseen pöytään (jossa on vielä hyvä salaatti/kasvis tarjonta), eikä tarvitse omia eväitä viedä! Olin joku aika sitten ravitsemusterapeutin luennolla, jossa hän totesi että nämä kodin ulkopuolella tapahtuvat ruokailut pelastavat paljon Suomalaisten ruokailua ;).

  Terveisin Johanna blogista Kilojen viemää

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun löysit blogiini. Juoksuharrastus on mukavaa ja tapahtumiin jää koukkuun. Näinhän se on, että valmis lounas yleensä noudattaa hyvin ruokaympyrää ja on sitä kautta terveellinen. Kiva löytää sinunkin blogisi! Kiitos ja kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Tollanen rauhallinen lounas aikuisten kanssa on kyllä kivaa ja luksusta normiarkeen :). Mä valmistun muuten joulukuussa kielten opettajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, muitakin kansankynttilöitä. Kiva duuni tämä opettaminen. Tervetuloa alalle siis :)

   Poista