sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kuka minä olen?

Olen Hanna, 27- vuotias erityisluokanopettaja Turun seudulta. Olen harrastanut pitkään muodostelmaluistelua, nuorena aivan Suomen huipulla ja sittemmin enemmän omaksi iloksi, vähemmän tosissaan. Lisäksi olen valmentanut ja Valmennan tälläkin hetkellä SM- joukkuetta muodostelmaluistelussa. Epäilystä ei siis ole - muodostelmaluistelu on minun juttuni! Ja ainainen lempilajini.Aktiiviuran jäädessä taakse liikunnallinen elämäntapa pysyi kuitenkin mukana. Liikuntakeskuksen jumpat eivät antaneet minulle tarpeeksi haastetta. Niinpä keksi ilmoittautua elämäni ekalla puolimaratonille Ruissalojuoksuihin vuonna 2010. Koko elämäni olin treenannut lyhytkestoista suoritusta varten, joten olin todellisen haasteen edessä. Ekan puolikas taittui aikaan 2 h ja 12 min. Juoksukärpänen ei kuitenkaan onnistunut vielä tuolloin kunnolla puraisemaan. Vuonna 2012 innostuin taas juoksemisesta. 2012 syksyllä osallistuin taas Ruissalojuoksuihin, tällä kertaa 10 km matkalla. Aikatavoite, alle 1 h, alittui parilla minuutilla. Samaisena syksynä juoksin myös toisen puolikkaani Kaarina- maratonilla lumisessa pakkaskelissä. Sieltä on muistona huonoin puolikkaan aikani 2h 15 min.

2012 oli käännekohta minun "juoksu-urallani". Liityin talvella turkulaiseen Vauhtisammakon juoksukouluun ja aloin oikeasti treenata juoksua. Vuonna 2013 juoksin myös paljon tapahtumissa. Masku maratonilla tein toistaiseksi voimassa olevan kympin ennätykseni 54 minuuttia. Puolikkaalle osallistuin twilight run- tapahtumassa, jossa kellotin ajan 2h 8 min. Kympin juoksin myös taas Ruissalojuoksuissa aikaan 55 min. Keväällä 2013 Aurajoen yöjuoksuista on muistona yksi hienoin juoksuhetkeni, kun voitin täysin yllättäen naisten 5km matkan. Voittopokaali saa edelleen hymyn huulilleni. Samaisesta vuodelta mulla on myös toinen sija Maskun Rivieran lenkin 6,5km matkalta.
Syksyllä 2013 sain houkuteltua parhaan ystäväni kanssani Tukholmaan juoksemaan puolimaratonin DN halv marathon- tapahtumaan. Valitettavasti harjoituslenkillä onnistuin kaatumaan metsässä ja murtamaan sormeni, joten juoksin sen puolikkaan käsi kipsissä. Tunnelma Tukholmassa oli kuitenkin aivan ensi luokkalaista ja sen myötä olin myyty maratonmatkailulle. Kipsikädessä ja hymyhuulilla saavuin maaliin ajassa 2h 12 min.2014 vuoden kevään lopussa päätin ainakin väliaikaisesti urani Vauhtisammakoilla. Vuosi heidän kanssaan oli hienoa aikaa ja mukaan tarttui monta uutta juoksukaveriakin. Juoksin keväällä 2014 ekan HCR:ni ja sieltä on myös voimassa oleva puolikkaan ennästykseni 2 h 5 min. Kahden tunnin alitus ei onnistunut vieläkään. Talvella 2014 mukaan astuivat myös penikkavaivat ja hierojan pöytä tuli tutuksi. Kesä 2014 kului Amerikassa matkaillen ja juostua ei tullut juuri ollenkaan. Takaraivossa kuitenkin kolkutteli pari juoksutapahtumaa, joihin olin ilmoittautunut, mutta niistä lisää seuraavissa postauksissa.Tässä siis lyhyt katsaus juoksuhistoriaani. Tervetuloa mukaan seuraamaan juoksuharrastukseni jatkoa tämän blogin kautta. Vuosi 2015 tuo mukanaan mm. Uuden juoksukoulun ja kovempia haasteita. Töppöjalkaa pannan toisen eteen jatkossakin!

8 kommenttia:

 1. Kivaa löytää uusia juoksuaiheisia blogeja. Toivottavasti löydät myös joitakin vinkkejä ja ideoita myös minun blogistani, jossa viime keväänä erityisesti keskityttiin maratonprojektiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin bloggailusta kesällä, kun kirjoitin matkapäiväkirjaa reissustamme blogin muodossa. Nyt olisi tarkoitus kirjoitella aktiivisesti juoksuasioista ja ehkä hiukan muistakin jutuista. Sun blogissa oli paljon luettavaa ja kivoja juoksukertomuksia mm. Tukholman maratonilta. Oot loistokunnossa! Huippua olisi, jos blogin kautta löytää uusia juoksukamuja, joiden kanssa voi treffailla tapahtumissa :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Täytyy laittaa sun blogi seurattavien listalle :). Vaikuttaa kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! Tulen vastavierailulle sun blogiin :)

   Poista
 4. Uusi blogilöytö minullekin, jee! On myös hauska tutustua uusiin lajeihin muiden ihmisten blogien kautta - muodostelmaluistelu on ainakin mulle ihan vieras juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis tarkennuksena, olet ensimmäinen lajin harrastaja, johon törmään :) Ihmisten kokemukset omista lajeistaan ovat aina kiinnostavia lukea.

   Poista
  2. Onpa kiva, että löysit blogiini. Muodostelmaluistelu on kyllä suurin urheilurakkauteni, juoksu tulee nykyään hyvänä kakkosena. Luistelussa olen aina nauttinut eniten yleisölle esiintymisestä. Siitä johtuen nykyäänkin pidän eniten juoksukisoista, joissa on paljon kannustajia. Yleisöstä saa voimaa.

   Poista