keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Vauvauutisia

Eräänlainen maraton tuli tiensä päähän 19.7. kun minusta tuli äiti ja aviomiehestäni isä pienelle keijukaistytöllemme. Kaikki ei todellakaan mennyt kuten oli suunniteltu, mutta harvemmin näissä asioissa vissiin menee muutenkaan. Meillä synnytys tuli täytenä yllätyksenä, sillä olimme perjantaina menossa tyksiin liikeseurantaan, kun vauvan sydänäänet yllättäen laskivat ja katosivat. Nitrojen avulla sydän saatiin taas toimimaan ja viikonlopun yli kypsyteltiin vauvan keuhkoja kortisonilla ja hoidettiin sydäntä nitroilla. Olin koko ajan sydänkäyrissä kiinni ja oli todella piinaavaa seurata pikkuisen sydäntä monitorilta. Neljä päivää makasin kiinni monitoreissa ja olin letkuruokinnassa mahdollisen kiireellisen sektion varalta. Mieliala vaihteli suuresti noina neljänä päivänä ja tuli kyllä monet pelonsekaiset itkut itkettyä. Synnytys käynnistettiin tiistaina ja onneksemme pikkuisen sydän kesti vauhditetun synnytyksen ja klo 23.34 samana päivänä meille syntyi pienen pieni tyttö, joka painoi 2455g ja oli 46cm pitkä. Tytöllä on paksu, tumma tukka, nöpönenä ja hentoinen olemus. Hän syntyi neljä viikkoa etukäteen rv36+0. Loppujen lopuksi kaikki on hyvin. Tyttömme voi hyvin ja synnytys oli ihan ok kokemus. Hänen keuhkonsa ja sydämensä ovat terveet ja aluksi aika paljonkin laskenut paino on kääntynyt jo hyvään nousuun ja varmaan ensi viikolla ollaan jo syntymäpainossa.

Kotiin pääsimme yhdeksän sairaalapäivän  jälkeen ja pakko todeta, että kyllä ihmisen on hyvä olla kotona. Täällä opettelemme uutta arkea nelihenkisenä perheenä (lasken koiran perheenjäseneksi myös :) ). Jo nyt voin todeta, että jos raskaus oli maraton, niin tästä taitaa alkaa oikea ultrajuoksu ;)

Blogin ja juoksun pariin on jo kova ikävä. Kesän aikana on ollut piinaavaa seurata eri juoksutapahtumia somen kautta. Kuitenkin annan nyt keholleni aikaa palautua rauhassa ja lisäksi pieni, rakas lapsemme tarvitsee tietysti paljon hellyyttä, huolenpitoa ja rakkautta. Juoksemaan alan taas syksyllä ja ensi kesänä haluaisin taas juoksutapahtumiin mukaan. Sitä ennen nautin täysillä ajan pysähtymisestä ja pienen ihmeemme elämän alkutaipaleesta. Suojelusenkelit olivat onneksi matkassa mukana.

16 kommenttia:

 1. Voi jestas...olipa tarina! Onneksi kaikki on hyvin ja suojelusenkelit olivat mukana!! <3 Ihmettelinkin jo vähän, kun muistin, että sun laskettu aika olisi vasta elokuussa, mutta pikkuinen halusi tulla maailmaan jo aikaisemmin. Onneksi meillä Suomessa lääkärit ja kätilöt ovat niin hyviä! <3 Selvisikö syytä sille miksi sydänäänet kohdussa katosivat? Voin vaan kuvitella fiiliksiä siinä kohtaa....huhhuh..Mutta tosiaan, ihanaa että kaikki hyvin ja onnea uudesta perheenjäsenestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on seurattu raskaushepatoosi-arvoja ja ilmeisesti ne ja todella lyhyt napanuora aiheuttivat verenkierto-ongelmia. Ja pakko kyllä antaa täydet pisteet kaikille minua ja vauvaa hoitaneille lääkäreille ja kätilöille ja koko sairaalan henkilökunnalle. Aivan uskomatonta porukkaa, jotka tekevät työtä suurella sydämellä. Kiitos onnitteluista! Toivottavasti ensi kesänä nähdään juoksutapahtumissa.

   Poista
  2. Ok! Ja joo..nousi kyllä kätilöiden ja synnytyslääkärien arvostus ihan mielettömästi, kun sitä työtä seurasi vierestä. Ihan uskomattomia! <3 Kaikkea hyvää teille ja tsemppiä sulle toipumiseen! Nyt on hyvä sanoa, mutta maltti kannatti mulla juoksun suhteen. Ensin lantionpohja kuntoon ja varmistus, ettei vatsalihaksissa erkaumaa ennen kuin vähitellen juoksun pariin! Tosin mä olin alkuun niin kipeä, että pelkkä kävely oli jo suoritus! :D Ensi kesänä oot varmasti jo mukana juoksutapahtumissa ja toivottavasti törmäillään! :)

   Poista
 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä <3 Onneksi suojelusenkeli oli matkassa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä tässä on kiitelty useampaan otteeseen.

   Poista
 3. Paljon onnea uudelle ihmiselle ja koko perheelle!! Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin. Meidän esikoinen syntyi viikolla 35 keuhkot hieman keskeneräisinä, mutta terveeksi ja isoksi pojaksi on kasvanut. Tsemppiä pikkumimmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa kuulla, että teidän poika on terve. Meillä synnytystä venytettiin 36 viikolle. Minkä kokoinen teidän poika oli syntyessään?

   Poista
  2. Hän painoi 2360 g. Synnytys alkoi siis vesien menolla, eikä siinä enää ehditty lääkitä vauvaa, syy käynnistymiseen ei selvinnyt. Keskolassa muistaakseni neljä viikkoa, mikä on pitkään noilla viikoilla syntyneille, mutta syömisen opetteluun meni vähän pitempi aika. Sain keskolassa ja osastolla todella hyvää imetysohjausta ja poika oli koko ajan minun maidolla, lisäksi keskoskaapista päästyään paljon ihokontaktissa ja kantoliinassa. Näihin asioihin kannustettiin ja ohjattiin sairaalassa tosi hyvin, saatiin hyvät eväät kotiin. :)

   Poista
  3. Neljä viikkoa on kyllä pitkä aika. Meilläkin on ihokontaktia ja kenguruhoitoa päivät täynnä. Tosi hienoa, että teidän poika on terve ja ilmeisesti kirinyt myös kasvukäyrät kiinni.

   Poista
  4. Joo, onneksi lapsi oli ensimmäinen, niin pystyin olemaan sairaalassa tosi paljon. Kyllä, kasvussa päästiin hyvin vauhtiin. Keskimääräistä pitempi, hoikka poika. Keuhkojen kypsyttelyn vaikutuksista en osaa vielä sanoa. Alle parivuotiaana oli pari kertaa osastolla, kun hengitys meni tiukille, ja käytti kotonakin avaavaa lääkettä jonkin aikaa, mutta myöhemmin ei ole ollut mitään.

   Ihanaa, tulee vedet silmiin, kun muistelee vastasyntyneen lähellä pitämistä! <3 Nauttikaa, se on hienoa aikaa!

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut keijukaisen syntymän johdosta! Onneksi koettelemus on nyt voiton puolella. On onni asua maassa, jossa pienokaiset saavat hyvää hoitoa ja apua elämän ensimmäisiin askeliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On todella hyvä onni minustakin. Ihan uskomatonta henkilökuntaa, kätilöitä ja lääkäreitä, jotka kaikki tekevät työtään suurella sydämellä. Ihan älyttömän kiitollisia ollaan jokaiselle meitä hoitaneelle.

   Poista
 5. No voi huh mikä alku teillä ollut!! Onneksi teillä on kaikki hyvin ja pieni on päässyt kotiin kasvamaan :) Onnea tuhannesti <3 Kiva kun päivittelit kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä aika raju alku, mutta onneksi palkinto on aivan täydellinen pieni sisupakkaus!

   Poista
 6. Onnea ja vauvantuoksuista arkea! =)

  VastaaPoista